Artvin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Üyeleri, Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ersoy'u Ziyaret Etti.

18 Şubat 2021, Perşembe 55

Artvin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Üyeleri olan Artvin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray, Artvin İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdurrahman Anlaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi  Dr. Muhammed Ardıç ve İŞKUR Şube Müdürü Elif Kantar, Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ersoy'u ziyaret ederek, Artvin'de istihdamın artırılması konusunda neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Ersoy, üniversitemizin ihtisaslaşma alanı çerçevesinde yürütülmeye başlanan Tıbbi Aromatik ve Ekolojik Ürünlerle ilgili projenin ve bu proje çerçevesinde Artvin halkının ekolojik tarım konusunda bilgilendirilmesini sağlayacak eğitimlerin, ilimizdeki istihdama katkı sunacağını ifade etti. Dekanımız, özellikle ortaöğretim ve lisans eğitimi düzeyinde verilecek eğitimler ile sertifika programlarıyla gençlerimizin ekolojik tarım işletmeciliğine yöneleceğini, bunun da ilimizde istihdam ve kalkınma süreçlerine fayda sağlayacağını belirtti.